Home » D:News » Matteo Messina Denaro, supranumit „ultimul naș” al mafiei siciliene, a murit

Matteo Messina Denaro, supranumit „ultimul naș” al mafiei siciliene, a murit

Matteo Messina Denaro, supranumit „ultimul naș” al mafiei siciliene, a murit
Matteo Messina Denaro. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.09.2023

Șeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro a murit din motive medicale. Anterior, el a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării unor procurori antimafia.

Șeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, care a fost arestat în ianuarie după ce s-a ascuns timp de 30 de ani, a murit, potrivit presei italiene citate de Sky News. În vârstă de 61 de ani, acesta suferea de cancer în momentul arestării sale.

Pe măsură ce starea sa s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei.

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Crimele au șocat Italia și au declanșat o campanie împotriva mafiei siciliene.

De asemenea, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost reținut timp de doi ani, apoi a fost ucis.

Supranumit de presa italiană „ultimul naș”, Messina Denaro a fost capturat în fața unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

A fost operat de cancer la colon sub un nume fals

Potrivit dosarelor medicale care au fost dezvăluite presei italiene, el a fost operat de cancer la colon în 2020 și 2022 sub un nume fals.

Un medic de la clinica din Palermo a declarat pentru ziarul La Repubblica că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutățit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase