Home » D:News » Primii turiști chinezi fără vize ajunși pe aeroportul Bangkok au fost primiți de premierul thailandez

Primii turiști chinezi fără vize ajunși pe aeroportul Bangkok au fost primiți de premierul thailandez

Primii turiști chinezi fără vize ajunși pe aeroportul Bangkok au fost primiți de premierul thailandez
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.09.2023

Turiștii chinezi care au aterizat recent în Bangkok au avut parte de o primire VIP. Premierul thailandez Srettha Thavisin a salutat personal primul grup de vizitatori care a sosit în Thailanda după ce s-a renunțat la vize pentru a stimula industria turismului, potrivit Reuters.

Turismul este vital pentru economia Thailandei, iar revigorarea domeniului, grav afectat de pandemie, reprezintă una dintre prioritățile Guvernului. Ca să încurajeze turismul, Thailanda a decis să renunțe la vizele pentru cetățenii chinezi.

„Suntem încrezători că această politică va stimula economia”, a declarat premierul Srettha Thavisin la aeroportul Suvarnabhumi.

Dansatori în costume tradiționale și păpușari au făcut spectacol pe aeroport

Dansatori în costume tradiționale și păpușari au oferit spectacole pe aeroport pentru vizitatorii uimiți, care au sosit cu un zbor din Shanghai. Mulți turiști s-au oprit pentru a face fotografii cu Srettha.

Programul de scutire de vize este valabil din 25 septembrie până în februarie anul viitor. Guvernul se așteaptă la 2,88 milioane de vizitatori chinezi în această perioadă de cinci luni, peste cele 2,34 milioane de chinezi care au vizitat Thailanda în primele opt luni ale anului.

China, cea mai mare sursă de turiști pentru Thailanda

În total, Thailanda a primit 19 milioane de vizitatori în acest an.

Înainte de pandemie, China a fost cea mai mare sursă de turiști pentru Thailanda. În 2019 a fost înregistrat un record. Atunci au fost 11 milioane de turiști chinezi dintr-un total de 39,9 milioane de turiști.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase