Home » D:News » O secetă fără precedent afectează oamenii și natura din Amazon

O secetă fără precedent afectează oamenii și natura din Amazon

Publicat: 29.09.2023

Guvernul Braziliei se pregătește să ofere asistență de urgență locuitorilor din regiunea Amazon lovită de o secetă severă care a afectat cursurile de apă, a declarat ministrul Mediului, Marina Silva, potrivit Reuters.

Nivelul apei a scăzut foarte mult în numeroase zone din Amazon. De asemenea, apa s-a încălzit ceea ce a ucis numeroși pești și, astfel, au fost contaminate sursele de apă potabilă ale băștinașilor. În plus, au fost afectate rutele tradiționale de transport.

„Avem o situație foarte îngrijorătoare. Această secetă record a perturbat rutele de transport fluvial amenințând aprovizionarea cu alimente și apă. Ne confruntăm cu o mortalitate în creștere a peștilor”, a declarat Marina Silva pentru Reuters.

Aproximativ 111.000 de persoane au fost afectate

Aproximativ 111.000 de persoane au fost afectate într-o regiune în care o mare parte din hrana populației provine din pescuit.

Agenția de apărare civilă a avertizat că seceta ar putea avea un impact asupra unei populații de până la 500.000 de persoane din Amazon.

Seceta din Amazon este provocată de fenomenul El Niño

Autoritățile vor trimite în zonă alimente, medicamente, apă și alte bunuri. Totodată, vor fi dragate cursurile de apă.

Seceta din Amazon este provocată de fenomenul El Niño, care încălzește apa de suprafață din Oceanul Pacific. Anul acesta impactul a fost mai mare decât în mod normal din cauza încălzirii globale provocate de poluare, spun specialiștii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase