Home » D:News » Câți dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie?

Câți dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie?

Câți dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.10.2023

Aproximativ jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, arată un sondaj realizat recent.

Potrivit studiului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, aproximativ 43% dintre respondenți spun că își vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă. Pe de altă parte, 1 din 4 studenți (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform răspunsurilor date în cadrul sondajului.

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au optat pentru Politehnică și domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii). Urmează medicina (circa 17%), dreptul (aproximativ 10%) și facultățile de limbi străine.

4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie, iar puțin peste 24% vor locui acasă.

Conform sondajului, 4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate, țările cele mai populare fiind Anglia, Olanda și Spania.

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului școlar studențesc a fost realizat online pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți persoane fizice din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase