Home » D:News » Ecologiștii cer ca Parisul să devină „pietonal” în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Ecologiștii cer ca Parisul să devină „pietonal” în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Ecologiștii cer ca Parisul să devină „pietonal” în timpul Jocurilor Olimpice din 2024
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.10.2023

Ecologiștii francezi au cerut recent ca mașinile să fie complet interzise în Paris în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024, relatează insidethegames.

David Belliard, fostul lider al Partidului Verzilor din Franța, a apărut la un post de televiziune pentru a spune că ar putea fi încurajate mersul pe jos și cu bicicleta, alături de transportul public gratuit.

Cu toate acestea, ideea unui „Paris pietonal” pentru o perioadă de șase săptămâni în jurul Jocurilor a fost descrisă ca fiind „nerealistă”.

15 milioane de vizitatori, așteptați la Paris 2024

„Pentru niște Jocuri pe jos, cu bicicleta, cu metroul și fără poluare, haideți să facem niște Jocuri Olimpice fără mașini”, a declarat Belliard, în prezent viceprimar al Parisului pentru transformarea spațiului public și mobilitate.

„Cu bonusul unui trafic fluid pentru autobuze, vehicule de urgență și persoane cu dizabilități”.

Cincisprezece milioane de vizitatori sunt așteptați la Paris 2024, planul de interzicere a mașinilor primind numele de „Parisul respiră”.

Parisul organizează deja ocazional zile fără mașini, inclusiv închiderea Champs-Elysées și a centrului orașului în prima duminică a fiecărei luni.

„Vom putea face acest Paris fără mașini în cele șase săptămâni în care vor avea loc Jocurile”, a declarat Fatoumata Kone, președintele grupului Les Écologistes din cadrul Consiliului Parisului, potrivit Le Parisien.

Obiectivele de mediu ale organizatorilor Paris 2024

Consiliul urmează să dezbată această idee în această săptămână, susținătorii acesteia spunând că va reduce poluarea și se va lega de obiectivele de mediu ale organizatorilor Paris 2024.

De asemenea, ei susțin că vor fi înregistrate ambuteiaje în jurul locurilor olimpice și paralimpice din cauza măsurilor de securitate.

Emmanuel Grégoire, primviceprimar al Parisului, s-a numărat printre cei care au criticat ideea.

„Data viitoare când David Belliard are ceva de propus, ar trebui să vorbească cu primarul, în loc să se ducă să o facă la televizor”, a spus el.

„Ziua fără mașini a provocat un dezastru incredibil”

„Colaborăm îndeaproape cu prefectura de poliție în ceea ce privește organizarea Jocurilor Olimpice, atât pentru ca totul să decurgă cât mai bine pentru sportivi, cât și pentru a limita deranjul și impactul negativ pentru parizieni.”

Grégoire a adăugat că unele zone din Paris vor fi făcute doar pietonale, dar nu va fi vorba de o interdicție completă.

David Alphand, vicepreședintele grupului Change Paris, a declarat că este o propunere „trasă de păr”.

„Ziua fără mașini a provocat un dezastru incredibil”, a adăugat el. „Nici măcar taxiurile nu au putut intra în capitală”.

CIO cere, de asemenea, ca pe drumurile orașelor care găzduiesc Jocurile să fie create benzi olimpice, pentru uzul exclusiv al familiei olimpice.

Benzile olimpice, în vigoare cu 25 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice

Anul viitor, benzile olimpice vor intra în vigoare cu 25 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, la 26 iulie, și vor rămâne până la 15 septembrie, la o săptămână după încheierea Jocurilor Paralimpice, fiind programate să se închidă.

Un total de 185 de kilometri de drumuri urmează să fie desemnate ca benzi olimpice, care ar trebui să fie în funcțiune în fiecare zi de la 6 dimineața până la miezul nopții.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase