Home » D:News » Amendă pentru platforma X, fost Twitter, pentru că nu a cooperat într-o anchetă

Amendă pentru platforma X, fost Twitter, pentru că nu a cooperat într-o anchetă

Amendă pentru platforma X, fost Twitter, pentru că nu a cooperat într-o anchetă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.10.2023

Platforma X a fost amendată în Australia pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind procedurile aplicate în cazul materialelor cu abuzuri asupra copiilor, potrivit BBC.

Autoritatea australiană de supraveghere a siguranței pe internet a aplicat o amendă de 610.500 de dolari australieni (386.000 de dolari americani) companiei X a lui Elon Musk pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind procedurile aplicate în cazul materialelor cu abuzuri asupra copiilor.

În conformitate cu legile australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate obliga companiile de pe internet să ofere informații despre procedurile lor. În caz contrar se aplică o amendă care dacă nu este plătită, se poate ajunge în fața instanței.

„Twitter/X nu a răspuns la o serie de întrebări cheie”

Autoritatea de reglementare a afirmat că X nu a reușit „să furnizeze niciun răspuns la unele întrebări, lăsând unele secțiuni complet goale”.

Twitter/X nu a răspuns la o serie de întrebări cheie, inclusiv la timpul de care are nevoie platforma pentru a răspunde la rapoartele privind exploatarea sexuală a copiilor, la măsurile pe care le are în vigoare pentru a detecta exploatarea sexuală a copiilor în transmisiunile în direct și la instrumentele și tehnologiile pe care le utilizează pentru a detecta materialele de exploatare sexuală a copiilor”, a stabilit instituția australiană, potrivit BBC.

Și Google, aparținând Alphabet, a primit un avertisment pentru nerespectarea cererii de informații privind gestionarea conținutului referitor la abuzurile asupra copiilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase