Home » D:News » Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României”, lansat oficial la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București

Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României”, lansat oficial la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București

Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României”, lansat oficial la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București
„Marcel Iureș prezintă Enigmele României"
Publicat: 24.10.2023

Jurnaliști, vedete și pasionați de istorie au fost prezenți în incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București, pentru a marca lansarea de presă a serialului documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României”, a doua producție românească a televiziunii HISTORY Channel. Evenimentul a avut loc miercuri, 18 octombrie. Evenimentul a debutat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri despre culisele emisiuni alături de actorul Marcel Iureș, gazda emisiunii. Discuția a fost moderată de jurnalistul Toader Păun. Oaspeții au avut ocazia de discuta cu actorul Marcel Iureș, precum și de a viziona în avanpremieră primul episod din seria ce debutează duminică, 29 octombrie 2023, de la ora 21:00, la HISTORY Channel.

În această lună, HISTORY Channel marchează 15 ani de la lansarea feed-ului localizat în România, la 1 octombrie 2008. În 2023, HISTORY Channel a ajuns – până în prezent – în casele a 4,2 milioane de telespectatori în România, menținându-și poziția de lider în rândul televiziunilor  factuale pentru al 10-lea an consecutiv. România este o piață foarte importantă pentru A+E Networks. Ne angajăm să producem mai multe emisiuni locale, care să facă HISTORY Channel și mai atractiv pentru publicul nostru din România”, a spus Karol Bek, Senior Commercial Director și Country Manager pentru România la A+E Networks Polonia & CEE.

„Trebuie să mulțumesc HISTORY Channel pentru efortul mare făcut în România de a face producții originale. Enigmele României cuprind șase episoade axate pe enigme care ridică încă multe semne de întrebare în istoria României. România este un loc al legendelor, iar diferitele civilizații care au venit aici au lăsat în urma lor tot felul de elemente fascinante. Asta îmi amintește de Nicolae Iorga care spunea că un popor care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții”, a adăugat John M. Florescu, producătorul executiv al emisiunii.

Sursa: YouTube

„Este o dovadă de mare încredere să fiu invitat să prezint acest proiect. Emisiunea Enigmele României stă la același nivel cu orice fel de producții din orice fel de țară. Televiziunea HISTORY a intrat în România de vreo 15 ani, iar în clipa în care curgi cu acest șuvoi care se cheamă istorie, e cu atât mai onorant și mai plăcut să lucrez, pe pământul meu, subiecte universale. Una din enigme este chiar România. Omul modern trăiește în aceasta insațietate pentru enigme. El vrea mereu și mereu mai mult. Trăim într-o epocă în care modernitatea inversează normele”, a spus actorul Marcel Iureș.

Marcel Iureș prezintă Enigmele României” este cea de-a doua serie locală a televiziunii în România, formată din șase episoade de 30 de minute, în care consacratul actor Marcel Iureș va cerceta serie de enigme fără răspuns, care se axează pe istorie, geologie, castele, crime, lumini cerești, tulburări mentale și ritualuri religioase ascunse.

Actor de teatru și de cinema respectat, Marcel Iureș a lucrat și cu regizori americani legendari precum Brian De Palma și Francis Ford Coppola și a împărțit ecranul cu giganți de la Hollywood precum Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, George Clooney și Brad Pitt. Filmografia sa internațională include roluri în filme precum „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), „Misiune imposibilă” (1996), „Pacificatorul” (1997), „Războiul lui Tom Hart” (2007), „Tinerețe fără tinerețe” (2007) și „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” (2007). Printre cele mai remarcate filme românești în care a jucat Marcel Iureș se numără „Stejarul” (1992), Balanța” (1992), „Vacanța cea mare” (1988), „Tatăl fantomă” (2011) și „Octav” (2017).

Cele 6 episoade vor explora mistere și enigme din istoria României, cum ar fi locul în care se află mormântul lui Vlad Țepeș, cauza morții poetului național Mihai Eminescu, căutarea tablourilor dispărute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara – o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruși, care au fost găsiți uciși aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolșevici.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Serialul este produs de Chainsaw Film Productions

Producător executiv: John Florescu

Regizor: Marin Dinescu

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Bogdan Popescu, PR & Digital Specialist, A+E Networks CEE
[email protected]

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

A+E NETWORKS EMEA

La A+E Networks EMEA împărtășim povești care contează. Suntem lideri în divertismentul factual, conținutul nostru premiat este urmărit de milioane de telespectatori din Marea Britanie, țările nordice, Benelux, Germania, Italia, Spania, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa. Portofoliul nostru de branduri premium – HISTORY, Crime+Investigation, HISTORY2, BLAZE și COSMO TV – inspiră și încântă telespectatorii cu francize de succes (Arme Născute din Foc), drame (Vikingii) și producții locale originale („În Căutarea Chihlimbarului, Aurul Baltic” și „Vânătorii de Epave” cu Ross Kemp). Poveștile noastre sunt globale și locale, liniare și digitale și întotdeauna convingătoare. Cu birouri în Londra, Roma, Madrid, Varșovia, München și Johannesburg, suntem o companie cu adevărat internațională care celebrează unicitatea și diversitatea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase