Home » D:News » Vacanța copiilor va fi cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte

Vacanța copiilor va fi cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte

Vacanța copiilor va fi cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.10.2023

Hotelierii și proprietarii de pensiuni din România se așteaptă ca prima săptămână a lunii noiembrie să fie cea mai aglomerată perioadă din punct de vedere turistic, de toamna aceasta.

Anul acesta, vacanța mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie și 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului. Sejururile de familie sunt acum pe un trend ascendent.

Potrivit unui raport Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanței, comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Cele mai căutate destinații de toamnă

Pe lângă vacanța școlară, mulți turiști au fost încurajați și de temperaturile calde din această perioadă, care au favorizat drumețiile, picnicurile, ieșirile în natură.

Cele mai căutate destinații de toamnă rămân Brașovul, Sovata, Sibiul și Cluj-Napoca, opțiuni alese frecvent de români pentru acest sezon, în care foarte populare sunt și city break-urile.

Cei mai mulți români (43% dintre respondenți) spun că vor petrece un sejur de două nopți în timpul minivacanței. 22% dintre ei merg pe varianta unei singure nopți de cazare, 20% vor trei nopți, 9% vor petrece patru nopți, în timp ce restul procentelor se împart între cei care au alte opțiuni.

La capitolul prețuri, tarifele nu diferă față de cele practicate de regulă în acest sezon: prețul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu un copil e de 417 lei, în timp ce prețul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu doi copii e de 481 de lei.

Cele mai scumpe destinații

Cele mai scumpe destinații ale momentului sunt Brașovul, cu prețul mediu de 368 de lei (pentru două persoane/noapte), Băile Felix, cu prețul mediu de 295 de lei (pentru două persoane/noapte) și Sovata, cu prețul mediu de 256 de lei (pentru două persoane/noapte).

Pentru cei care au un buget restrâns, există opțiuni la tarife prietenoase: Odorheiu Secuiesc și Bușteni, cu prețul mediu de 100 de lei (pentru două persoane/noapte), Târgu Mureș, cu prețul mediu de 102 lei (pentru două persoane/noapte), Iași, cu prețul mediu de 109 lei (pentru două persoane/noapte) și Câmpulung Moldovenesc, cu prețul mediu de 111 lei (pentru două persoane/noapte).

În ceea ce privește tipul unității de cazare, procentele se împart în mod egal între hoteluri și pensiuni.

În ce privește Halloween-ul, 27% dintre participanții la sondaj sunt de părere că nu ar trebui promovat în România, 20% spun că nu avem nevoie de tradiții noi, 30% nu au o părere specifică pe această temă, în timp ce 23% consideră că Halloweenul e o sărbătoare simpatică.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase