Home » D:News » Coreea de Nord se pregătește să închidă mai multe ambasade din lume

Coreea de Nord se pregătește să închidă mai multe ambasade din lume

Coreea de Nord se pregătește să închidă mai multe ambasade din lume
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.11.2023

Coreea de Nord este pregătită să închidă mai multe ambasade, inclusiv în Spania, Hong Kong și mai multe țări din Africa, potrivit unor rapoarte media și analiști, transmite Reuters.

Mass-media de stat nord-coreeană a anunțat că ambasadorii au făcut vizite de „adio” liderilor din Angola și Uganda săptămâna trecută, iar publicațiile din cele două țări africane au raportat închiderea ambasadelor Coreei de Nord în aceste țări.

Atât Angola, cât și Uganda au legături cu Coreea de Nord încă din anii 1970.

De ce închide Coreea de Nord ambasade?

Închiderea ambasadelor pregătește terenul pentru ceea ce ar putea fi „una dintre cele mai mari schimbări de politică externă din ultimele decenii”, susține Chad O’Carroll, fondatorul site-ului NK Pro, axat pe Coreea de Nord.

Mai mult de o duzină de misiuni s-ar putea închide, probabil din cauza sancțiunilor internaționale, a tendinței de dezangajare a Coreei de Nord la nivel mondial și a slăbirii probabile a economiei nord-coreene, a mai spus el într-un raport de miercuri.

Ministerul unificării de la Seul, care se ocupă de afacerile intercoreene, a declarat că retragerea reflectă impactul sancțiunilor internaționale menite să reducă finanțarea programelor nucleare și de rachete ale Nordului.

„Un semn al situației economice dificile a Coreei de Nord”

„Acest lucru poate fi un semn al situației economice dificile a Coreei de Nord, unde este dificil să menții chiar și relații diplomatice minime cu țări tradițional prietene”, a spus acesta.

Coreea de Nord are relații oficiale cu 159 de țări, dar avea 53 de misiuni diplomatice în străinătate, inclusiv trei consulate și trei birouri de reprezentare, până când s-a retras din Angola și Uganda, potrivit ministerului.

Coreea de Nord își va închide, de asemenea, ambasada din Spania, iar misiunea sa din Italia se va ocupa de afacerile din țara vecină, a relatat agenția de știri sud-coreeană Yonhap.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase