Home » D:News » Temperaturile din China au depășit maximele istorice pentru luna noiembrie

Temperaturile din China au depășit maximele istorice pentru luna noiembrie

Temperaturile din China au depășit maximele istorice pentru luna noiembrie
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.11.2023

Se așteaptă ca iarna să sosească târziu și brusc la Beijing în acest an, în timp ce temperaturile din timpul zilei au depășit 20 de grade Celsius, scăldând capitala într-un smog cald, în timp ce alte părți ale Chinei s-au bucurat de maxime record de peste 30 de grade Celsius, potrivit Reuters.

Începutul oficial al iernii în capitala Chinei ar putea avea loc pe 6 noiembrie, a raportat publicația de stat Beijing Daily, cu aproape o săptămână mai târziu decât în anii precedenți, iar temperaturile medii ar trebui să scadă cu peste 10C.

Vremea în multe părți ale Chinei a rămas neobișnuit de caldă pentru începutul lunii noiembrie, orașele din provinciile estice și centrale, precum Shandong, Anhui, Jiangsu și Henan înregistrând încă temperaturi de peste 30C.

Temperaturi care au depășit maximele istorice

Peste 600 de stații meteorologice din China au înregistrat temperaturi care au depășit maximele istorice pentru luna noiembrie, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua.

O stație din orașul Jinan, din estul Chinei, a înregistrat o temperatură medie de 25C, cu 12,6C mai mare decât cea normală și asemănătoare cu nivelul observat la sfârșitul lunii august, a declarat Jim Yang, cercetător la Administrația Meteorologică din China, pe platforma de socializare X.

Beijingul a înregistrat luna trecută al doilea cel mai călduros octombrie din ultimii 60 de ani. De asemenea, temperaturile au fost în medie cu 3,4C mai mari decât normalul în ultimele 10 zile ale lunii, un record pentru aceeași perioadă din 1961.

În tandem cu vremea caldă, smogul a învăluit Beijingul și zonele învecinate timp de câteva zile.

O vreme cețoasă persistentă, cu o poluare atmosferică intensă

Se preconizează că ceața densă și densă va învălui pentru a cincea zi regiuni, inclusiv Beijingul și orașele din jur, iar vizibilitatea va scădea sub 200 de metri în unele părți din provincia Hebei, a anunțat Centrul Național de Meteorologie din China.

Experții citați de mass-media de stat spun că recenta vreme „rară”, asemănătoare cu cea de vară, s-a datorat curenților de aer rece mai slabi decât de obicei, care au dus, de asemenea, la o vreme cețoasă persistentă, cu o poluare atmosferică intensă care a învăluit orașul.

Temperaturile din nordul Chinei vor scădea brusc

În zilele următoare, se așteaptă ca temperaturile din nordul Chinei să scadă brusc. Orașe din nord-est precum Shenyang, Changchun și Harbin vor înregistra o scădere bruscă de peste 15C.

Alte orașe, precum Beijing, Zhengzhou, Jinan, Xian și Shijiazhuang vor înregistra o scădere bruscă de 10C până la 15C.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase