Home » D:News » Unii dintre hipopotamii lui Pablo Escobar vor fi sacrificați în Columbia

Unii dintre hipopotamii lui Pablo Escobar vor fi sacrificați în Columbia

Unii dintre hipopotamii lui Pablo Escobar vor fi sacrificați în Columbia
Hipopotamii lui Pablo Escobar în Parcul Hacienda Napoles, cândva proprietatea privată a traficantului de droguri. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.11.2023

Columbia va sacrifica o parte din cei 166 de hipopotami care provin dintr-o turmă deținută de „regele drogurilor” Pablo Escobar în anii 1980.

Ministrul Mediului, Susana Muhamad, a declarat că 20 vor fi sterilizați, alții vor fi transferați în străinătate, iar „unii” vor fi eutanasiați, potrivit BBC.

Experții încearcă de ani de zile să controleze numărul hipopotamilor. Pablo Escobar a importat animalele pentru grădina sa zoologică privată de la Hacienda Nápoles. Aceștia au fost lăsați în libertate după ce el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția în 1993.

Hipopotamii au fost declarați specie invazivă

Autoritățile au încercat diverse abordări pentru a limita explozia populației de hipopotami din principalul râu columbian, Magdalena, inclusiv sterilizarea și transferul la grădini zoologice din străinătate.

Cu toate acestea, eforturile nu au reușit să limiteze creșterea turmei, iar lipsa prădătorilor și regiunea mlăștinoasă Antioquia oferă condițiile perfecte pentru ca animalul originar din Africa să se dezvolte.

Soarta lor a fost pecetluită atunci când hipopotamii au fost declarați specie invazivă anul trecut, deschizând ușa pentru sacrificarea lor.

„Nu vom exporta niciun animal dacă nu există o autorizație”

„Lucrăm la protocolul pentru exportul animalelor”, a declarat Muhamad, citată de presa locală.

„Nu vom exporta niciun animal dacă nu există o autorizație din partea autorității de mediu din cealaltă țară.”

Ea a spus că ministerul creează un protocol pentru eutanasiere ca ultimă soluție.

Experții columbieni au avertizat de mult timp că reproducerea necontrolată a hipopotamilor reprezintă o amenințare pentru oameni și pentru animalele sălbatice indigene.

Unul dintre cele mai mari animale nerumegătoare

Estimările sugerează că populația ar putea ajunge la 1.000 de exemplare până în 2035 dacă nu se ia nicio măsură, însă activiștii pentru animale spun că sterilizarea presupune suferință pentru animale – și un mare pericol pentru medicii veterinari care o fac.

Hipopotamul este unul dintre cele mai mari animale nerumegătoare, masculii adulți cântărind până la trei tone. De asemenea, sunt printre cele mai periculoase, ucigând aproximativ 500 de persoane pe an.

Escobar a fost șeful cartelului din Medellin și supranumit „lordul cocainei”, care a adunat o avere estimată la 30 de miliarde de dolari din contrabanda cu droguri în Miami și în sudul Statelor Unite.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase