Home » D:News » Tesla plănuiește să construiască o mașină de 25.000 de euro

Tesla plănuiește să construiască o mașină de 25.000 de euro

Tesla plănuiește să construiască o mașină de 25.000 de euro
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.11.2023

Tesla plănuiește să construiască o mașină de 25.000 de euro la fabrica sa de lângă Berlin, a declarat o sursă pentru Reuters. Sursa, care a refuzat să fie numită, nu a precizat când va începe producția.

Directorul executiv Elon Musk a vizitat uzina din Gruenheide și a mulțumit personalului pentru munca depusă, se arată într-o înregistrare video difuzată pe platforma de socializare X.

În cadrul aceleași întâlniri, el a informat personalul despre planurile de a construi acolo vehiculul de 25.000 de euro, precizează sursa.

O mașină electrică mai accesibilă

Uzina germană produce în prezent Model Y (47.240 euro), cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

Musk plănuia de mult timp să facă o mașină electrică mai accesibilă, dar a declarat în 2022 că nu stăpânește încă tehnologia și a renunțat la acest plan.

Cu toate acestea, sursele au declarat pentru Reuters, în septembrie, că producătorul auto se apropie de o inovație care i-ar permite să toarne aproape toată partea inferioară a caroseriei EV-ului într-o singură bucată, o descoperire care ar accelera producția și ar reduce costurile.

Constructorul auto plănuiește să dubleze capacitatea uzinei

Extinderea pe piață este esențială pentru atingerea obiectivului Tesla de a crește livrările de vehicule la 20 de milioane până în 2030, o creștere de 10 ori față de capacitatea actuală.

Constructorul auto plănuiește să dubleze capacitatea uzinei germane la 1 milion de vehicule pe an, dar nu a oferit o actualizare a numărului de mașini pe care le produce acolo din martie, când a declarat că a produs 5.000 de vehicule într-o săptămână – echivalentul a aproximativ 250.000 pe an.

Autoritățile locale au declarat, în octombrie, că au cerut constructorului auto să prezinte informații suplimentare privind modul în care planurile sale de extindere vor respecta legile privind conservarea naturii și apoi vor lua o decizie privind aprobarea acestora, fără a oferi un termen.

Toți angajații Tesla vor primi o creștere salarială

De asemenea, Tesla a informat că toți angajații vor primi o creștere salarială de 4% începând cu luna noiembrie, iar lucrătorii din producție vor primi 2.500 de euro în plus pe an începând cu februarie 2024 – echivalentul unei creșteri salariale de 18% în 1-1/2 ani.

Sindicatul german IG Metall a declarat în 2022 că salariile de la Tesla sunt cu aproximativ 20% mai mici decât cele oferite de alți producători auto.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase