Home » D:News » Coca-Cola, Danone și Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului

Coca-Cola, Danone și Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului

Coca-Cola, Danone și Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului
Sursa foto: Profimedia/IMAGO
Publicat: 08.11.2023

Companiile Coca-Cola, Danone și Nestle sunt acuzate că au dezinformat în legătură cu strategiile privind protejarea mediului prin utilizarea de materiale reciclabile pentru ambalajele lor, potrivit BBC.

Companiile menționate sunt acuzate că au făcut afirmații înșelătoare cu privire la sticlele din plastic „100% reciclate”.

Organismele de protecție a consumatorilor și două grupuri de mediu au depus o plângere la Comisia Europeană cu privire la presupusa dezinformare ecologică.

Capacitatea de reciclare depinde de o serie de factori

Organizațiile susțin că sticlele nu sunt fabricate integral din materiale reciclate deoarece capacitatea de reciclare depinde de o serie de factori, inclusiv de infrastructura disponibilă.

În replică, Danone a anunțat că investește în reciclare, iar Coca-Cola a spus că mesajele sale privind ambalajele pot fi justificate. Nestle nu a comentat încă plângerea depusă la CE.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase