Home » D:News » Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda de Nord, atât de scump încât va fi închis

Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda de Nord, atât de scump încât va fi închis

Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda de Nord, atât de scump încât va fi închis
Bucătarul Michael Deane în 1998. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.11.2023

Un restaurant cu stele Michelin din Belfast, Irlanda de Nord, se închide din cauza costurilor prea mari, atât pentru clienți, cât și pentru operatorii restaurantului, potrivit CNN. Decizia vine după ce restaurantul a funcționat 26 de ani.

Deanes EIPIC, restaurantul emblematic, înființat de bucătarul nord-irlandez Michael Deane în anii 1990, a obținut prima sa stea Michelin la un an de la deschidere, sub numele de Deanes, în 1997.

În luna noiembrie, compania a anunțat că Deanes EIPIC se va închide până la sfârșitul anului 2023 din cauza creșterii prețurilor în rândul clienților.

De ce se închide restaurantul cu stele Michelin?

Conducerea mai motivează că închiderea restaurantului vine în urma crizei COVID-19, Brexit și a crizei financiare.

Bucătarul-șef Alex Greene, finalist în cadrul emisiunii britanice „Great British Menu”, a declarat că vede această mișcare ca fiind alarmantă și că industria ospitalității este în scădere.

„Costurile au scăpat de sub control”

„Costurile au scăpat de sub control. EIPIC, în ansamblu, nu era un restaurant care să moară”, spune el, dar „oamenii au așteptări atunci când intră pe ușă. Costul de a veni în întâmpinarea acestei așteptări s-a dublat, a scăpat de sub control, iar noi nu putem dubla prețul”.

Meniurile de degustare de la EIPIC costă 100 de lire sterline (aproximativ 123 de dolari).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase