Home » D:News » „Altceva cu Adrian Artene”: „Ce se întâmplă cu sufletul după moarte!”. Explicația renumitului profesor Leon Dănăilă

„Altceva cu Adrian Artene”: „Ce se întâmplă cu sufletul după moarte!”. Explicația renumitului profesor Leon Dănăilă

„Altceva cu Adrian Artene”: „Ce se întâmplă cu sufletul după moarte!”. Explicația renumitului profesor Leon Dănăilă
Publicat: 13.11.2023

Renumitul și extrem de respectatul Profesor Doctor Leon Dănăilă este invitatul celui mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”. Împreună, față în față, Adrian Artene și Leon Dănăilă au construit o discuție relaxantă și extrem de utilă pentru fiecare dintre noi, o lecție deschisă despre sănătatea creierului, dar și despre ce anume are el nevoie ca să ne fie „bun prieten”.

În cele mai bine de 60 de minute de dialog cu folos, „înfăptuitorul” Neurochirurgiei din România lămurește multe dintre aspectele care ne preocupă pe noi, muritorii de rând, în viața de zi cu zi, și vine cu răspunsuri la multe dintre enigmele vieții care se desfășoară aici, pe Pământ.

Pe lângă poveștile de ordin personal în care amintește pentru marele public cum și-a dat seama că misiunea lui aici este aceea de a salva vieți omenești și cum statutul de membru de partid l-a ajutat să studieze în America, pe vremea regimului comunist, somitatea în domeniul medicinei are un răspuns la întrebarea „Ce se întâmplă cu sufletul după moarte” și, întărește, încă o dată, faptul că Dumnezeu și Rugăciunea sunt concepte pe care omul modern are nevoie să le introducă în realitatea lui.

„Invitatul de față este un Dumnezeu. Știu că nu agreează asemenea comparație, dar oricum nu este un muritor. Este omul pentru care creierul nu mai are niciun secret: domnul Profesor Doctor Leon Dănăilă.”, a declarat Adrian Artene la începutul celui mai nou episod de podcast.

Acad. prof. dr. Leon Dănăilă este considerat în mediile academice internaţionale cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. După 30 de ani de studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier. „Mi-am ales cariera de medic pentru a dărui cu generozitate şi dragoste şanse de viaţă tuturor oamenilor suferinzi. Profesia medicală are o dublă origine: cerească şi pământeană. Ţara care nu are medici suficienţi trebuie să-şi dubleze cimitirele“, spune academicianul. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

Episodul complet poate fi vizionat aici:

LEON DĂNĂILĂ crede că moartea nu înseamnă sfârșitul: „În creier, fiecare celulă este sfântă”

Show Notes:

00:00 INTRO

02:49 – LEON DĂNĂILĂ, invitat la „Altceva cu Adrian Artene”

04:05 – Cum i-a încolțit iubirea pentru medicină

07:54 – S-a înscris în Partidul Comunist ca să poată studia în America

10:23 – Ceaușescu i-a cerut să opereze un apropiat al dictatorului Kim Ir-sen

19:27 – Prim-ministrul comunist Dăscălescu i-a fost înger păzitor

21:31 – Miracolele din timpul operațiilor?

28:33 – Rugăciunea ca antrenament pentru creier

34:22 – Alimentația care păstrează creierul sănătos

39:56 – Alcoolul NU este interzis, dar impune o condiție

42:08 – De câte ore de somn avem nevoie

47:21 – Puterea gândului și experimentul Einstein

51:11 – Leon Dănăilă: „Telepatia există în realitate”

53:21 – Ce ascund visele

56:48 – Ce se întâmplă cu sufletul după moarte

1:00:34 – Dumnezeu este sau nu în gena umană?

Urmărește podcastul „Altceva cu Adrian Artene” și pe alte canale:

Youtube

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene

instagram.com/altcevacuadrianartene

tiktok.com/@altcevacuadrianartene

Adrian Artene – autor Gândul

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase