Home » D:News » Fenomen ciudat în Hawaii! Nimeni nu știe cum și de ce un iaz a devenit roz

Fenomen ciudat în Hawaii! Nimeni nu știe cum și de ce un iaz a devenit roz

Fenomen ciudat în Hawaii! Nimeni nu știe cum și de ce un iaz a devenit roz
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.11.2023

O baltă din Hawaii și-a schimbat culoarea în roz strălucitor. Fenomenul atrage vizitatori, dar oficialii sunt îngrijorați. Analizele sunt în desfășurare pentru a dezvălui sursa schimbării.

Un iaz din Hawaii a captivat atenția oamenilor, devenind în mod misterios de un roz vibrant. Imaginile spectaculoase au stârnit curiozitatea vizitatorilor, aceștia adunându-se în jurul iazului pentru a vedea spectacolul neașteptat, conform Sky News.

Voluntarii de la Kealia Pond National Wildlife Refuge din Maui, unii cu o experiență de aproape 70 de ani în zonă, au declarat că nu au mai întâlnit niciodată o schimbare atât de radicală în culoarea apei. Managerul refugiului, Bret Wolfe, a fost alertat de un localnic care a observat fenomenul ciudat și i-a spus: „Se întâmplă ceva neobișnuit aici”.

Seceta îngrijorătoare pe insula Maui

Cu toate că inițial părea amuzant, oficialii suspectează că motivul din spatele acestei transformări ar putea fi mai serios, având în vedere seceta cu care se confruntă insula Maui.

Hawaii
Sursa foto: Profimedia

Maui s-a confruntat cu o secetă despre care oamenii de știință spun că ar putea fi responsabilă de noua culoare. Algele toxice au fost inițial considerate suspecte, dar testele de laborator au constatat că nu acestea sunt cauza culorii. În schimb, cercetătorii cred că halobacteriile, organisme unicelulare care se dezvoltă în apele sărate, ar putea fi responsabile pentru schimbarea culorii.

De ce s-a schimbat culoarea apei?

Nivelurile ridicate de sare din iazul Kealia, de două ori mai mari decât ale apei de mare, sunt considerate un factor crucial. Cu toate acestea, Wolfe menționează că iazul a trecut anterior prin perioade de secetă și salinitate crescută, rămânând un mister de ce culoarea apei s-a schimbat în acest moment.

Analizele sunt în desfășurare pentru a confirma sursa exactă a acestei transformări, iar vizitatorii sunt avertizați să nu intre în apă și să nu consume pește din zonă până când cauza nu va fi identificată.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase