Home » D:News » Doi ofițeri din Armata Ugandei, găsiți vinovați „de lașitate”

Doi ofițeri din Armata Ugandei, găsiți vinovați „de lașitate”

Doi ofițeri din Armata Ugandei, găsiți vinovați „de lașitate”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.11.2023

Un tribunal militar din Uganda a găsit doi ofițeri vinovați de lașitate în timpul unei lupte cu militanții islamiști care au luat cu asalt o bază a Uniunii Africane din Somalia în luna mai, potrivit BBC.

Colonelul Deo Akikiki și maiorul John Oluka au fugit după ce au fost atacați de al-Shabab în Bulo Marer, la sud de capitala Somaliei, Mogadishu. Ambii ofițeri au fost concediați din armată. Patru subofițeri au fost și ei găsiți vinovați de faptul că nu au protejat echipamentul militar.

Cel puțin 50 de soldați ugandezi au fost uciși în timpul atacului, potrivit autorităților.

Unul dintre cele mai violente atacuri

Uganda face parte din forța Uniunii Africane care ajută guvernul somalez să lupte împotriva al-Shabab, o filială a al-Qaida.

Atacul de la Bulo Marer a fost unul dintre cele mai violente pentru forța Uniunii Africane de când aceasta a lansat o nouă ofensivă împotriva al-Shabab.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase