Home » D:News » Câți dintre angajații români au participat la interviuri pentru un alt job în 2023?

Câți dintre angajații români au participat la interviuri pentru un alt job în 2023?

Câți dintre angajații români au participat la interviuri pentru un alt job în 2023?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.11.2023

Un studiu realizat pe un eșantion 1.200 de români arată că 3 din 5 angajați au participat anul acesta la un interviu pentru un job. 26% se tem de emoțiile prea mari, iar 41% ar spune „nu” unui salariu oferit sub nivelul pieței sau așteptărilor.

Peste 60% dintre respondenții celui mai recent sondaj făcut de Bestjobs au declarat că au participat la cel puțin un interviu de angajare anul acesta, iar alți 20% au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare.

26% spun că au temeri atunci când participă la un interviu că vor avea emoții prea mari, 21% că așteptările angajatorului vor fi mult peste ce știu sau pot ei să ofere, iar 20% că nu vor reuși să-și prezinte experiența într-un mod convingător.

De ce se tem românii care aplică la joburi?

Tot 20% dintre respondenți spun că au temeri că nu au experiența necesară pentru jobul la care au aplicat.

Aplicanții ar amâna etapa unui interviu pentru un job nou, potrivit studiului, dacă nu ar ști să răspundă la potențialele întrebări tehnice din timpul interviului.

Din ce motive ar spune românii „nu” unui job imediat după interviu?

De asemenea, acest lucru se întâmplă dacă recrutorul refuză interviul din cauza cerințelor candidatului.

Candidații ar spune „nu” unui job imediat după interviu în cazul în care salariul prezentat la interviu este sub nivelul pieței sau al așteptărilor (41%), sunt întrebați dacă ar fi dispuși să lucreze din concediu/ în zilele libere legal (30%), își dau seama din timpul interviului că nu s-ar potrivi acolo (27%), sunt întrebați despre planurile de a avea copii (9%) sau procesul de recrutare durează prea mult, cu prea multe persoane de decizie implicate (25%).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase