Home » D:News » Franța a testat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune

Franța a testat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune

Franța a testat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune
Sursa foto: Matthew Daniels/U.S. Navy via Getty Images/AFP/Profimedia
Publicat: 20.11.2023

Franța a testat cu succes o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, M51.3, „sporind credibilitatea capacităților de descurajare nucleară ale Franței”, a declarat, duminică, Ministerul Apărării francez, citat de Reuters.

Racheta a fost lansată de la situl de testare a rachetelor Biscarosse al armatei franceze din sud-vestul Franței și a aterizat în Atlanticul de Nord, „la sute de kilometri de orice coastă”, a precizat ministerul francez al Apărării.

„Zborul a permis confirmarea unei îmbunătățiri majore a rachetei, care va contribui la credibilitatea durabilă a descurajării oceanice a Franței în următoarele decenii” a precizat ministerul într-un comunicat.

Racheta balistică M51.3, o versiune îmbunătățită a M51

Racheta M51.3 este o versiune îmbunătățită a M51, o rachetă balistică strategică maritim-terestră cu trei trepte, proiectată pentru a fi lansată de pe submarinele Marinei franceze.

M51 a fost testată pentru prima dată de la o bază terestră în 2006 și de pe un submarin în 2010, anul în care a fost pusă în funcțiune.

Noua rachetă M51.3, care ar trebui să intre în serviciu în jurul anului 2025, este dezvoltată de firma aerospațială ArianeGroup, o societate mixtă între Airbus (AIR.PA) și grupul francez de apărare Safran (SAF.PA).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase