Home » D:News » Au început înscrierile la Concursul Internaţional George Enescu. Acesta revine la formatul tradițional

Au început înscrierile la Concursul Internaţional George Enescu. Acesta revine la formatul tradițional

Au început înscrierile la Concursul Internaţional George Enescu. Acesta revine la formatul tradițional
Foto: Profimedia
Publicat: 25.11.2023

Anul viitor, Concursul Internaţional George Enescu revine la formatul tradițional, după două ediţii în care organizarea a fost adaptată la contextul pandemiei. Organizatorii anunță că au început înscrierile pentru concursul din 2024. Vârsta limită pentru înscrieri a fost extinsă.

Concursul Internațional George Enescu 2024 va avea loc între 31 august şi 29 septembrie în București.

Anul viitor, Concursul Internaţional George Enescu revine la formatul tradițional, după două ediţii în care organizarea a fost adaptată la contextul pandemiei. Ediţia a XIX-a va găzdui cele patru etape la Bucureşti, semifinalele și finalele desfășurându-se în minunata sală a Ateneului Român.

La fel ca în anii precedenţi, competiţia are patru secţiuni: violoncel, vioară, pian şi compoziţie. Termenul limită pentru înscriere este 10 mai 2024 pentru secţiunile violoncel, vioară şi pian, în timp ce lucrările pentru secţiunea de compoziţie sunt aşteptate până pe 30 iunie 2024.

Înscrierea se face prin completarea formularului de pe site.

Au început înscrierile la Concursul Internaţional George Enescu

Jurizarea pentru preselecţia Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrărilor video trimise de concurenți de către juriul desemnat de organizator pentru fiecare secțiune în parte. În urma jurizării vor fi aleşi concurenţii care vor participa la cele patru etape desfăşurate la Bucureşti: Etapa I, Etapa a II-a, Semifinală şi Finală.

Etapele I şi II ale fiecărei secțiuni se vor desfăşura la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, iar Semifinalele şi Finalele vor avea loc în Sala Mare a Ateneului Român.

„Ne bucurăm să revenim la normal în ceea ce priveşte organizarea Concursului Internaţional George Enescu, după două ediţii pline de provocări. Propunem publicului din România întâlnirea cu cei mai talentaţi tineri muzicieni din lume, viitoare staruri pe care le vom descoperi împreună pe parcursul celor trei săptămâni de Concurs” a declarat Cristina Uruc, Manager interimar ARTEXIM şi Director Executiv al Concursului Enescu.

O noutate începând cu acest an este extinderea vârstei limită pentru înscriere până la 35 de ani.

Concursul revine la formatul tradițional

La Concursul Internațional George Enescu vor avea loc mai multe recitaluri extraordinare, care vor aduce pe scena Ateneului Român laureați ai edițiilor anterioare, membri ai juriului și invitați speciali.

Ediția a XIX-a a Concursului se va deschide la Ateneul Român pe 31 august 2024 cu Concertul de Gală susținut de Orchestra Națională Radio. Pe scena de la Ateneul Român vor urca, în calitate de soliști, violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof, violonista de origine română Maria Marica şi pianista israeliană Alexandra Segal, care vor interpreta triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu.

Cei trei câștigători ai ediției a XVIII-a, dar și o parte dintre finaliștii și câștigătorii edițiilor anterioare, au putut fi urmăriți anul acesta în cadrul ediției a XXVI-a a Festivalului Internațional George Enescu, atât în București în sala Ateneului Român, în Piața Festivalului, cât și în concertele desfășurate sub egida Festivalului Enescu la Satu Mare, Craiova, Arad, Botoșani, Râmnicu Vâlcea sau Pitești.

Valoarea totală a premiilor este de 125.000 de euro pentru cele patru secțiuni din concurs.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase