Home » D:News » Au trecut șase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neșters în sufletele românilor”

Au trecut șase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neșters în sufletele românilor”

Au trecut șase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neșters în sufletele românilor”
Regele Mihai I al României. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.12.2023

În data de 5 decembrie s-au împlinit șase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neșters în sufletele românilor și în devenirea Națiunii noastre”, susține Casa Regală a României.

„Acum șase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestății Sale anunța trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleași triste zile, prima sa declarație către Țară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoție și recunoștință de Regele Mihai, cel care a lăsat o urmă de neșters în sufletele românilor și în devenirea Națiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Familia Regală a României.

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Catedrala Patriarhală de Preasfinția Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia și Principesa Maria. La slujbă au fost prezenți membri ai Casei Majestății Sale. Au luat parte la rugăciune membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfășurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior slujbei de sâmbătă, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradițional întru pomenirea Regelui Mihai.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase