Home » D:News » A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz sau Puf de Piersică

A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz sau Puf de Piersică

A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz sau Puf de Piersică
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2023

Culoarea anului 2024 de la Pantone este Peach Fuzz, o nuanță „caldă și confortabilă”, care îți hrănește sufletul, scrie CBC.

Într-o numărătoare inversă atât de așteptată în lumea designului încât seamănă cu ajunul Anului Nou, culoarea Pantone a anului 2024 a fost dezvăluită joi și aceasta este Peach Fuzz.

Nuanța este descrisă în comunicatul de presă al Pantone ca fiind „o piersică catifelată și blândă, al cărei spirit atotcuprinzător îmbogățește mintea, corpul și sufletul”.

Pantone a anunțat culoarea anului 2024!

„Nuanța caldă și confortabilă evidențiază dorința noastră de a fi împreună cu ceilalți și sentimentele pe care aceasta le creează”, se arată în comunicat.

De asemenea, Pantone a numit culoarea Peach Fuzz „subtil senzuală”, „sinceră” și a descris-o „comunicând un mesaj de grijă și de împărtășire, de comunitate și colaborare”.

„Căutând o nuanță care să reflecte dorința noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare care radiază de căldură și eleganță modernă. O nuanță care rezonează cu compasiune, oferă o îmbrățișare tactilă și face fără efort legătura între tinerețe și atemporalitate”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, pe site-ul companiei.

Culoarea trebuia să reprezinte unirea ca o comunitate, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Color Institute, pe site.

Institutul Pantone Color anunță culoarea anului încă din anul 2000

„Într-o perioadă de tulburări în multe aspecte ale vieții noastre, nevoia noastră de îngrijire, empatie și compasiune devine din ce în ce mai puternică, la fel ca și imaginația noastră pentru un viitor mai pașnic”.

Cei care urmăresc anunțul anual știu că este vorba despre mai mult decât o nuanță de vopsea care să ne inspire alegerile de design – culoarea anului este considerată de mulți ca reprezentând momentul cultural actual.

Institutul Pantone Color anunță culoarea anului încă din anul 2000, cu nuanța inaugurală, Cerulean Blue – descrisă pe site-ul său web ca fiind o oglindă a „culorii cerului într-o zi limpede ca cristalul, care reflectă dorința noastră de pace și relaxare la intrarea în noul mileniu”.

Alegerea de anul trecut, Viva Magenta, este descrisă ca fiind „un roșu purpuriu nuanțat, înrădăcinat în natură, care încurajează experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase