Home » D:News » Un copil de 10 ani din SUA, condamnat după ce a urinat într-o parcare

Un copil de 10 ani din SUA, condamnat după ce a urinat într-o parcare

Un copil de 10 ani din SUA, condamnat după ce a urinat într-o parcare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.12.2023

Condamnarea unui copil de 10 ani pentru că a urinat într-o parcare din Mississippi a stârnit o amplă dezbatere în SUA. Avocatul familiei și alții oameni consideră că băiatul nu ar fi fost condamnat dacă nu avea pielea neagră, potrivit Sky News.

Băiatul se numește Quantavious Eason. El a fost plasat în perioada de probă pentru trei luni și va trebui să scrie un eseu despre fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant. Decizia aparține judecătorului. Inițial, procurorii au vrut ca Eason să scrie un eseu despre decența publică, dar judecătorul l-a schimbat într-un articol despre Bryant, deoarece tânărului îi place baschetul.

Copilul a fost văzut de polițiști în timp ce urina lângă portiera mașinii mamei sale. Mașina se afla într-o parcare, iar copilul fusese lăsat singur de mama sa care se afla în cabinetul unui avocat.

Copilul a fost văzut de polițiști în timp ce urina

Incidentul a avut loc în luna august, iar sentința a fost pronunțată în decembrie de un tribunal din Mississippi. Inițial, avocatul a cerut respingerea cazului, însă solicitarea a fost respinsă.

„M-am gândit că orice judecător sensibil va respinge complet acuzația”, a spus avocatul Carlos Moore.

El a sugerat că decizia are conotații rasiale.

„A urinat lângă mașina din spatele ușii, fără să se expună nimănui”

„Nu cred că există un bărbat în America care să nu fi urinat discret în public. A urinat lângă mașina din spatele ușii, fără să se expună nimănui. Nu ar fi fost reținut, urmărit sau condamnat dacă ar fi fost de altă culoare, rasă”, a adăugat Moore.

Mama consideră că sentința nu a fost corectă și a relatat că în timpul primelor audieri copilul nu a fost încătușat, dar a stat într-o celulă. Și membrii unor organizații civice consideră că decizia nu are sens și critică modul în care oficialii consumă resursele contribuabililor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase