Home » D:News » Diego Maradona, absolvit post-mortem de acuzațiile de evaziune fiscală

Diego Maradona, absolvit post-mortem de acuzațiile de evaziune fiscală

Diego Maradona, absolvit post-mortem de acuzațiile de evaziune fiscală
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.01.2024

Cea mai înaltă instanță din Italia l-a absolvit post-mortem pe Diego Maradona de acuzații de evaziune fiscală, punând capăt unei bătălii juridice de 30 de ani între fostul atacant al echipei Napoli și autoritățile fiscale, relatează Reuters.

Maradona a fost acuzat că ar fi folosit companii din Liechtenstein pentru a se sustrage de la plata taxelor legale atunci când a primit plăți între 1985 și 1990 de la clubul Napoli pentru drepturile sale de imagine.

„S-a terminat și pot afirma clar, fără teama de a fi contrazis, că Maradona nu a fost niciodată un evazionist fiscal”, a declarat avocatul său, Angelo Pisani, pentru sursa citată. Curtea de Casație din Roma a anulat un verdict din 2018.

Maradona a murit în noiembrie 2020

Maradona a murit în noiembrie 2020 în urma unui atac de cord. Fanii lui Napoli și ai echipei naționale argentiniene îl venerau ca pe „zeul fotbalului”.

Investigațiile privind plățile de taxe ale fotbalistului au demarat la începutul anilor ’90 și s-au soldat cu acuzații privind neachitarea a 37 de milioane de euro și confiscarea unor bunuri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase