Home » D:News » Un bărbat riscă 50 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia din Thailanda

Un bărbat riscă 50 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia din Thailanda

Un bărbat riscă 50 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia din Thailanda
Cuplul regal al Thailandei. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.01.2024

Un thailandez în vârstă de 30 de ani riscă o pedeapsă record de 50 de ani de închisoare pentru insulte aduse instituției regale din Thailanda. Bărbatul a scris zeci de mesaje pe rețelele de socializare în care a criticat dur monarhia, potrivit Reuters.

Un vânzător online de îmbrăcăminte din nordul provinciei Chiang Rai a primit 22 de ani de închisoare după ce o instanță de apel a constatat mai multe încălcări ale legilor legate de familia regală.

Pedeapsa se adaugă unei sentințe de 28 de ani pronunțată de o instanță penală anul trecut.

Cea mai lungă pedeapsă din istoria Thailandei

Legea din Thailanda, una dintre cele mai stricte din lume, protejează palatul regal de critici. Pedeapsa de 50 de ani ar fi cea mai lungă din istoria țării pentru această încălcare a legii.

În 2021, un funcționar public pensionar, a primit 87 de ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la 43 de ani pentru că a recunoscut faptele. Sute de persoane din Thailanda au fost condamnate în ultimii ani pentru insulte aduse familiei regale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase