Home » D:News » A fost lansat primul program de vaccinare împotriva malariei

A fost lansat primul program de vaccinare împotriva malariei

A fost lansat primul program de vaccinare împotriva malariei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.01.2024

Primul program de vaccinare împotriva malariei a fost lansat luni în Camerun. Inițiativa reprezintă o premieră mondială, iar modelul ar putea fi preluat și de alte țări africane. Specialiștii spun că vaccinarea ar putea salva zeci de mii de vieți în fiecare an, potrivit Reuters.

Vaccinul RTS,S a fost realizat în aproximativ 40 de ani. La final, medicamentul fabricat de britanici a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

După studii de succes, inclusiv în Ghana și Kenya, Camerunul este prima țară care începe să administreze doze printr-un program de imunizare de rutină. Alte 19 țări își propun să lanseze programul în acest an, potrivit organizației Gavi.

Aproximativ 6,6 milioane de copii, vizați pentru vaccinare

Aproximativ 6,6 milioane de copii din Africa sunt vizați pentru vaccinarea împotriva malariei până în 2025. În paralel, a fost fabricat și un al doilea vaccin împotriva malariei care ar putea fi lansat în mai sau iunie.

Cele două vaccinuri ar trebui să acopere necesarul pe continentul african. În Africa, malaria ucide aproape jumătate de milion de copii mici în fiecare an.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase