Home » D:News » Ferrari anunță că intră în competițiile mondiale de navigație

Ferrari anunță că intră în competițiile mondiale de navigație

Ferrari anunță că intră în competițiile mondiale de navigație
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.01.2024

Constructorul de automobile sport de lux Ferrari a anunțat că va intra în competițiile mondiale de navigație, făcând echipă cu navigatorul italian de curse oceanice Giovanni Soldini care va fi team nanager.

O emblemă a automobilismului, cu o prezență neîntreruptă în Formula 1 de la începutul acestui campionat mondial în 1950, Ferrari a revenit anul trecut și la cursele de anduranță Hypercar și la Le Mans.

„Pe lângă faptul că concurează pe circuitele din întreaga lume, Ferrari se lansează acum în această nouă aventură pentru a-și spori know-how-ul tehnologic”, a precizat compania într-un comunicat.

„Un stimulent important în evoluția mașinilor”

Ferrari a câștigat ultimul său campionat de Formula 1 la piloți în 2007 și titlul la constructori în 2008.
Compania a precizat că se va baza pe „tehnologii de ultimă generație pe tot parcursul ciclului, de la concepție și inginerie până la realizarea” ambarcațiunii.

„Căutarea performanțelor maxime pe mare va genera inovații și soluții concrete de sustenabilitate care, în conformitate cu tradiția Ferrari, vor fi un stimulent important în evoluția mașinilor sale sportive”, se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, Soldini, în vârstă de 57 de ani, și constructorul auto italian Maserati, parte a Stellantis, au anunțat încheierea parteneriatului lor de 11 ani în domeniul navigației oceanice.

„Sunt încântat să încep această nouă aventură cu Ferrari”

Soldini este un veteran cu peste 30 de ani de competiții oceanice în solitar și cu echipaj, inclusiv două curse în jurul lumii în solitar.

„Sunt încântat să încep această nouă aventură cu Ferrari. Lucrăm la un proiect important și de ultimă oră, cu un potențial tehnologic uimitor”, a declarat Soldini în comunicatul citat de Reuters.

Președintele Ferrari, John Elkann, a declarat că noul proiect va extinde „sufletul de curse” al mărcii Ferrari.

„Cu această nouă provocare competitivă, motivați de capacitatea noastră de inovare și de angajamentul nostru pentru sustenabilitate, vom depăși limitele actuale”, a declarat Elkann, care este și președintele Stellantis.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase