Home » D:News » Șeful Armatei din Marea Britanie spune că cetățenii trebuie să se pregătească pentru un război terestru

Șeful Armatei din Marea Britanie spune că cetățenii trebuie să se pregătească pentru un război terestru

Șeful Armatei din Marea Britanie spune că cetățenii trebuie să se pregătească pentru un război terestru
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.01.2024

Marea Britanie trebuie să-i antreneze pe cetățeni pentru a fi gata pentru un potențial război terestru, susține șeful armatei britanice, potrivit Sky News.

Generalul Sir Patrick Sanders, Șeful Statului Major General (CGS), a declarat că majorarea numărului de membri ai armatei în pregătirea unui potențial conflict ar trebui să fie o „acțiune a întregii națiuni”. Sanders a explicat că Marea Britanie trebuie să extindă urgent dimensiunea armatei de la 74.000 de membri la aproximativ 120.000. El a subliniat că „acest lucru nu este suficient” și trebuie să urmeze pregătirea și echiparea unei „armate cetățenești”.

Comentariile, preluate pentru prima dată de Daily Telegraph, sunt văzute drept un avertisment că toți cetățenii, bărbați și femei, ar trebui să fie pregătiți pentru o chemare în forțele armate dacă NATO intră în război cu armata lui Vladimir Putin.

Serviciul militar va rămâne voluntar

Anterior, secretarul apărării, Grant Shapps, a spus într-un discurs că Regatul Unit trebuie să se asigure că „întregul ecosistem de apărare este pregătit” să-și apere patria.

Totuși, reprezentanții premierului britanic au exclus orice intenție de recrutare, spunând că serviciul militar va rămâne voluntar.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase