Home » D:News » Una dintre marile destinații turistice ale Africii este în pericol

Una dintre marile destinații turistice ale Africii este în pericol

Una dintre marile destinații turistice ale Africii este în pericol
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.02.2024

Penuria de alcool pune în pericol turismul din una dintre principalele destinații din Africa. Este vorba despre Zanzibar, un arhipelag care aparține de Tanzania. Turismul generează aproximativ 90% din veniturile externe ale arhipelagului.

Insulele Zanzibar se confruntă cu o penurie de alcool, care amenință sectorul turistic, potrivit BBC.

Prețurile la bere au crescut cu aproape 100% după ce lanțul de aprovizionare a fost perturbat de o schimbare bruscă a importatorilor. De asemenea, în numeroase restaurante și magazine nu se găsește alcool.

Ministrul turismului din Zanzibar a demisionat

Ministrul turismului din Zanzibar a demisionat recent, invocând motive legate de condiții de muncă. Totuși, unii au considerat că demisia lui are legătură cu criza alcoolului.

Cunoscute pentru plajele lor spectaculoase, insulele din Oceanul Indian sunt populare printre turiștii din întreaga lume.

Anul trecut, arhipelagul Zanzibar a fost clasat printre cele mai bune 10 destinații de călătorie din Africa de mai multe reviste de turism.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase