Home » D:News » Românii au cumpărat în ianuarie bilete de avion de 9 milioane de euro

Românii au cumpărat în ianuarie bilete de avion de 9 milioane de euro

Românii au cumpărat în ianuarie bilete de avion de 9 milioane de euro
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.02.2024

Românii au cumpărat în luna ianuarie a.c. bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro, cu 33% mai mult față de anul trecut, arată datele unei companii de profil.

Pasionații de vacanțe au așteptat din nou ianuarie, cea mai ieftină lună din an, și au profitat de cele mai mici prețuri la biletele de avion, astfel că Vola.ro a vândut cu 33% mai multe bilete decât în aceeași perioadă a lui 2023.

Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 10 euro, pentru un zbor Londra – București, pe când cel mai scump bilet a fost 2.508 euro, pentru un zbor București – New York.

„Românii s-au pregătit din timp”

În același timp, prețul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creștere față de anul trecut, atunci când tariful mediu a fost de 118 euro/persoană.

„Sunt multe rezervări înregistrate pentru zboruri din perioada imediat apropiată, dar avem și rezervări în avans pentru zboruri din lunile următoare, inclusiv pentru Revelion, o dovadă în plus a faptului că românii s-au pregătit din timp și au vrut să își planifice de pe-acum călătoriile din noul an”, spune Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Care este continentul preferat al românilor?

Potrivite companiei, clienții care au achiziționat bilete de avion în ianuarie vor zbura în 345 de destinații și vor ateriza pe 377 de aeroporturi din întreaga lume. În ceea ce privește topul destinațiilor preferate, preferatele românilor se mențin în fruntea clasamentului și de această dată, fiind orașe din și spre care aceștia zboară frecvent: București, cu 17.78% din rezervările efectuate pe platformă, Londra, cu 5.17% din rezervări, Iași, cu 4.01% din rezervări, Bruxelles, cu 3.7% din rezervări, și Milano, cu 3.35% din rezervări. Pe această listă se află și destinații ca Dublin, Paris, Roma, Barcelona, Cluj-Napoca sau Madrid.

Durata medie de ședere la destinație este de 7 zile, semn că planificând în luna ianuarie, românii pot rezerva călătorii mai ieftine, deci și mai lungi, încercând să stea mai mult în vacanțe.

Europa este din nou continentul preferat al românilor, 95% dintre biletele vândute fiind către țările europene. Urmează Africa, 3% din rezervările din ianuarie, Asia, cu 1.5% din rezervările din ianuarie, America de Nord și America de Sud.

Românii vor să călătorească mai mult în anul 2024

Românii vor să călătorească mai mult în acest an, astfel că 56% dintre rezervări sunt pentru perioada imediat următoare: în mai puțin de 30 de zile. Pe de altă parte, călătorii au rezervat cu încredere zboruri în avans, dat fiind că acum există o predictibilitate mai mare a zborurilor în comparație cu anii anteriori. Statisticile arată că biletele au fost achiziționate astfel: 23% dintre ele cu 31-90 de zile înaintea zborurilor, iar 21% dintre ele cu mai mult de 90 de zile înaintea zborurilor, o dovadă a faptului că sunt și români care au planuri pe termen lung. De altfel, la acest capitol există și un record: o rezervare pentru Revelionul 2025, efectuată pe ruta București – Munchen, pentru două persoane.

Ca de obicei, călătoriile vor fi influențate de sărbătorile românilor, iar cum de Paște aceștia se vor bucura de o minivacanță de câteva zile, s-au înregistrat deja rezervări în perioada respectivă: cel mai ieftin bilet de Paște a costat 75 de euro, pentru un zbor București – Bologna.

Anul acesta vor fi și două evenimente sportive importante, Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice, care se vor desfășura în Paris, două ocazii semnificative de călătorie pentru români. Au fost efectuate deja rezervări pentru Euro 2024, iar cel mai ieftin bilet a costat 120 de euro, pentru un zbor Timișoara – Munchen. Nici Olimpiada nu a fost uitată de români: cel mai ieftin zbor în perioada Jocurilor Olimpice a costat 110 euro, pe ruta Cluj-Napoca – Paris.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase