Home » D:News » Rowan Atkinson, actorul cunoscut drept Mr. Bean, acuzat că „a stricat” reputația mașinilor electrice

Rowan Atkinson, actorul cunoscut drept Mr. Bean, acuzat că „a stricat” reputația mașinilor electrice

Rowan Atkinson, actorul cunoscut drept Mr. Bean, acuzat că „a stricat” reputația mașinilor electrice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.02.2024

Actorul Rowan Atkinson, cunoscut ca Mr. Bean, a fost acuzat de un grup de reflecție pentru mediu că a „stricat” reputația mașinilor electrice și a contribuit la scăderea vânzărilor.

Mr Bean a fost citat în Camera Lorzilor, în timpul ședinței comisiei pentru mediu și schimbări climatice. Grupul de reflecție Green Alliance și-a exprimat punctul de vedere cu privire la principalele obstacole cu care se confruntă guvernul în încercarea sa de a elimina treptat mașinile pe benzină și diesel înainte de 2035 și a declarat că un comentariu al starului, publicat în iunie 2023, a fost dăunător cauzei, notează Sky News.

Articolul actorului în vârstă de 69 de ani a fost titrat: „Iubesc vehiculele electrice – și am fost unul dintre primii care au adoptat aceste vehicule. Dar mă simt din ce în ce mai mult înșelat”.

Vehiculele electrice sunt „un pic lipsite de suflet”

Atkinson a scris că vehiculele electrice sunt „un pic lipsite de suflet” și a criticat utilizarea bateriilor litiu-ion ale acestora.

El a sugerat soluții cum ar fi păstrarea de către șoferi a aceleiași mașini pentru perioade mai lungi de timp și utilizarea sporită a combustibilului sintetic, care ar anula nevoia de vehicule electrice, spunând: „Din ce în ce mai mult, am sentimentul că luna de miere cu mașinile electrice se apropie de sfârșit, iar acesta nu este un lucru rău.”

Actorul Rowan Atkinson, care s-a descris ca fiind „o persoană care se pricepe la mașini”, fiind diplomat în inginerie electrică și electronică, a declarat că și-a sfătuit prietenii să „nu se dea în vânt deocamdată” pentru vehiculele electrice, cu excepția cazului în care au un vehicul diesel vechi.

The Guardian a publicat săptămâna următoare un răspuns din partea lui Simon Evans, redactor-șef adjunct, care a încercat să demonteze afirmațiile lui Atkinson.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase