Home » D:News » Parlamentul unei țări a aprobat o lege ce permite castrarea celor care violează copii

Parlamentul unei țări a aprobat o lege ce permite castrarea celor care violează copii

Parlamentul unei țări a aprobat o lege ce permite castrarea celor care violează copii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.02.2024

Parlamentul din Madagascar a aprobat o lege care permite castrarea chimică și chirurgicală a celor care violează copii. Propunerea a atras critici din partea grupurilor internaționale pentru drepturile omului, dar a avut sprijinul activiștilor din țara africană, potrivit Sky News.

Actul normativ a fost aprobat de parlamentari la finalul săptămânii trecute și acum așteaptă ratificarea președintelui țării, Andry Rajoelina. Acesta este un susținător al demersului.

Președintele și organizațiile locale susțin că înăsprirea pedepselor reprezintă singura variantă pentru reducerea numărului de agresiuni sexuale asupra copiilor.

Sute de cazuri de viol înregistrate în 2023

În 2023, în Madagascar au fost înregistrate 600 de cazuri de viol asupra unui copil, a anunțat ministrul Justiției, Landy Randriamanantenasoa. Alte 133 de cazuri au fost în luna ianuarie a anului 2024.

Castrarea chimică este folosită ca pedeapsă pentru infractorii sexuali în câteva țări din lume, inclusiv în Coreea de Sud și SUA. Castrarea chirurgicală este o procedură mai rară, folosită în Nigeria și Cehia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase