Home » D:News » Petrolier al Greciei, atacat cu rachete în Marea Roșie

Petrolier al Greciei, atacat cu rachete în Marea Roșie

Petrolier al Greciei, atacat cu rachete în Marea Roșie
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.02.2024

Un petrolier deținut de Grecia, care circulă sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost atacat de două ori în Marea Roșie. Atacurile aeriene au avut loc în decurs de două minute, a anunțat organizația britanică de securitate maritimă Ambrey, citată de Reuters.

Incidentul a avut loc în timp ce nava trecea prin strâmtoarea Bab al-Mandab. Se pare că petrolierul a fost lovit, a suferit avarii, dar nu sunt victime. Ulterior, nava s-a îndreptat către un port din Iran.

Incidentul a fost confirmat și de Agenția pentru operațiuni comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO).

Militanții Houthi au lansat în ultimele luni numeroase drone și rachete

Militanții Houthi, aliați cu Iranul, care controlează regiunile cele mai populate din Yemen, au lansat în ultimele luni numeroase drone și rachete asupra navelor comerciale din Marea Roșie.

Ei spun că atacurile sunt un răspuns la acțiunile militare ale Israelului în Gaza. Campania a afectat transportul mondial, determinând mai multe companii să oprească călătoriile prin Marea Roșie și Canalul Suez și să opteze pentru o rută mai lungă și mai scumpă în jurul Africii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase