Home » D:News » Ideea inedită a unui bărbat din Cambodgia! Ce face cu tone de sticle de plastic

Ideea inedită a unui bărbat din Cambodgia! Ce face cu tone de sticle de plastic

Ideea inedită a unui bărbat din Cambodgia! Ce face cu tone de sticle de plastic
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.02.2024

Un antreprenor din Cambodgia transformă tone de sticle de plastic în mături. El și-a deschis un atelier în Phnom Penh, capitala țării. Capacitatea de producție este de aproximativ 500 de mături pe zi.

Angajații depozitului transformă sticlele de plastic în perii pentru mături. În ultimele 11 luni, ei au transformat în jur de 40 de tone de sticle de plastic.

Muncitorii au reciclat aproximativ 5.000 de sticle pe zi, potrivit Reuters.

Mătura despre care fabricantul spune că este mult mai rezistentă decât cea tradițională este vândută cu 2,5 dolari americani.

Plasticul este adunat din zonele publice, în special de la gunoi și de pe căile navigabile. Conform statisticilor, Phnom Penh produce până la 38.000 de tone de toate tipurile de deșeuri în fiecare zi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase