Home » D:News » Văduva lui Alexei Navalnîi îndeamnă Occidentul să nu recunoască alegerile din Rusia

Văduva lui Alexei Navalnîi îndeamnă Occidentul să nu recunoască alegerile din Rusia

Văduva lui Alexei Navalnîi îndeamnă Occidentul să nu recunoască alegerile din Rusia
Iulia Navalnîi. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.02.2024

Iulia Navalnîi, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a cerut Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din martie din Rusia, care este aproape sigur că îi vor da președintelui Vladimir Putin un nou mandat de șase ani.

Navalnîi a folosit un mesaj video din străinătate pentru a face un apel la susținători să i se opună lui Putin cu mai multă hotărâre ca oricând și să elibereze Rusia de ceea ce ea a caracterizat drept o elită coruptă de „bandiți în uniformă, hoți și criminali”, scrie Reuters.

„Nu recunoașteți aceste alegeri”, le-a spus Iulia Navalnîi miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene la o reuniune care a avut loc luni la Bruxelles, potrivit unei transcrieri furnizate marți de o purtătoare de cuvânt.

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic”

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic nu poate fi legitim prin definiție”, a spus Iulia Navalnîi.

Ea l-a acuzat pe Putin de uciderea soțului ei și a spus că vor fi furnizate dovezi în scurt timp. Liderii occidentali, inclusiv președintele american Joe Biden, l-au acuzat pe Putin de moartea lui Navalnîi și au avertizat asupra consecințelor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase