Home » D:News » Cazurile de rujeolă au crescut cu 79% la nivel mondial

Cazurile de rujeolă au crescut cu 79% la nivel mondial

Cazurile de rujeolă au crescut cu 79% la nivel mondial
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.02.2024

Organizația Mondială a Sănătății se declară îngrijorată de răspândirea rapidă a rujeolei, cu peste 306.000 de cazuri raportate anul trecut în întreaga lume. Creșterea e de 79% față de 2022.

„Suntem extrem de îngrijorați”, a declarat Natasha Crowcroft, consilier tehnic al OMS pentru rujeolă și rubeolă, conform AFP.

Ea a subliniat însă că, de obicei, cazurile de rujeolă sunt subraportate dramatic și că numărul real este cu siguranță mult mai mare.

9,2 milioane de cazuri și 136.216 decese cauzate de rujeolă

Pentru a obține cifre mai exacte, agenția de sănătate a ONU modelează cifrele în fiecare an, ultima sa estimare indicând că în 2022 au existat 9,2 milioane de cazuri și 136.216 decese cauzate de rujeolă.

O astfel de modelare nu a fost încă făcută pentru anul trecut, dar Crowcroft a subliniat că în 2022 s-a înregistrat deja un salt de 43% în ceea ce privește numărul de decese față de anul precedent.

Având în vedere numărul de cazuri în creștere galopantă, „am anticipa o creștere a deceselor și în 2023″, a declarat ea jurnaliștilor de la Geneva, prin legătură video de la Cairo.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă

Ea a avertizat că mai mult de jumătate din țările din întreaga lume sunt considerate ca fiind expuse unui risc ridicat de apariție a focarelor de rujeolă până la sfârșitul anului.

Și se estimează că aproximativ 142 de milioane de copii s-ar putea îmbolnăvi.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă, cauzată de un virus care atacă în special copiii. Printre cele mai grave complicații se numără orbirea, umflarea creierului, diareea și infecțiile respiratorii severe.

O cauză majoră a cifrelor care cresc este „acoperirea de imunizare în regres”, a declarat Crowcroft.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase