Home » D:News » Un imam tunisian, expulzat din Franța. Ce a spus despre drapelul francez?

Un imam tunisian, expulzat din Franța. Ce a spus despre drapelul francez?

Un imam tunisian, expulzat din Franța. Ce a spus despre drapelul francez?
Mahjoub Mahjoubi. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.02.2024

Un imam tunisian care ar fi făcut comentarii ofensatoare despre drapelul francez, a fost expulzat din Franța. Conducătorul religios se afla în Franța de 38 de ani. El a respins acuzațiile spunând că este vorba despre o neînțelegere.

Autoritățile din Franța au decis să îl expulzeze pe imamul tunisian „radical” Mahjoub Mahjoubi care a făcut „remarci inacceptabile” despre steagul ţării, a declarat ministrul de Interne Gérald Darmanin, potrivit BBC.

Într-un videoclip care a devenit viral pe parcursul săptămânii, Mahjoub Mahjoubi pare să numească steagul francez „satanic” și fără „valoare pentru Allah”. Ulterior, el a fost arestat și după doar 12 ore a fost expulzat. Autoritățile au explicat că expulzarea se poate produce rapid în baza reformelor din domeniul migrației.

Liderul religios a mai avut comentarii controversate

În trecut, liderul religios a mai avut comentarii controversate despre femei, radicalizare și evrei. Imamul, însă, neagă toate acuzațiile și susține că nu a vrut să fie lipsit de respect.

El provine din Tunisia și a venit în Franța în urmă cu 38 de ani. El a fost imam la moscheea Ettaouba din orășelul Bagnols-sur-Cèze, din sudul Franței.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase