Home » D:News » Stratolaunch a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil

Stratolaunch a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil

Stratolaunch a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.03.2024

Compania privată americană Stratolaunch a anunțat că a finalizat cu succes primul zbor motorizat al vehiculului său hipersonic reutilizabil Talon-A. Vehiculul a făcut o aterizare controlată pe apă.

Reprezentanții companiei nu au oferit prea multe detalii.

„Astăzi a fost o zi grozavă pentru echipa Stratolaunch. Sunt extrem de mândru de perseverența lor de a ajunge la acest punct. Deși nu pot împărtăși altitudinea și viteza specifică pe care TA-1 a atins-o… am atins viteze supersonice mari care se apropie de Mach 5 și am colectat o cantitate mare de date la o valoare incredibilă pentru clienții noștri”, a declarat președintele companiei, Zachary Krevor, prin intermediul unui comunicat.

Mai multe țări încearcă să dezvolte arme hipersonice

Stratolaunch speră să finalizeze dezvoltarea modelului reutilizabil Talon-A în acest an.

„Obiectivele principale ale testului de zbor au inclus realizarea lansării în siguranță a vehiculului TA-1, aprinderea motorului, accelerarea, urcarea susținută în altitudine și o aterizare controlată pe apă”, se arată în comunicat.

Mai multe țări încearcă să dezvolte arme hipersonice, care călătoresc în atmosfera superioară a Pământului cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul. Prin diferite teste, specialiștii încearcă nu doar să producă arme hipersonice ci și să inventeze sisteme de detectare și apărare împotriva lor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase