Home » D:News » Primarul Parisului nu vrea sportivi ruși la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului nu vrea sportivi ruși la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului nu vrea sportivi ruși la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.03.2024

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că speră ca sportivilor ruși să le fie interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris și la ceremonia de deschidere a acestora.

Cu toate acestea, sportivii israelieni ar trebui să fie pe deplin bineveniți, a declarat ea într-un interviu pentru Reuters, în timp ce organizatorii Jocurilor din 26 iulie-11 august se pregătesc să facă față problemelor care decurg din războaiele din Ucraina și Gaza.

Comitetul Internațional Olimpic, care decide asupra acestor chestiuni, urmează să discute la o viitoare sesiune problema participării sportivilor ruși și belaruși la ceremonia de deschidere.

Sportivii ruși și belaruși nu pot participa sub drapelul țărilor lor

Deocamdată, sportivii ruși și belaruși nu pot participa sub drapelul țărilor lor, dar li se permite să participe ca neutri – fără steaguri și fără ca imnurile lor să fie interpretate.

„Prefer ca ei să nu vină”, a declarat Hidalgo într-un interviu acordat Reuters.

Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) a declarat săptămâna trecută că sportivii ruși și bieloruși care se alătură Jocurilor Paralimpice nu vor lua parte la ceremonia de deschidere.

Ce a răspuns primarul Parisului despre sacționarea Israelului?

„Nu putem acționa ca și cum (invazia Rusiei în Ucraina) nu ar exista”, a declarat primarul socialist. „Nu putem acționa ca și cum (Vladimir) Putin nu ar fi un dictator care astăzi amenință întreaga Europă”.

Întrebată despre participarea Israelului la Jocurile Olimpice, în timp ce războiul din Gaza continuă, în urma atacului din 7 octombrie al Hamas, Hidalgo a spus că nu există nicio comparație cu Rusia.

„Sancționarea Israelului în legătură cu Jocurile Olimpice și Paralimpice iese din discuție”, a spus ea, „pentru că Israelul este o democrație”.

Ce se întâmplă cu sportivii israelieni?

CIO nu a impus nicio limită în ceea ce privește participarea sportivilor israelieni.

Primarul Parisului a confirmat că, înainte de Jocurile Olimpice, o ceremonie va comemora victimele atacului asupra sportivilor israelieni și membrilor echipei la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase