Home » D:News » TikTok este o adevărată mașinărie de făcut bani pentru China

TikTok este o adevărată mașinărie de făcut bani pentru China

TikTok este o adevărată mașinărie de făcut bani pentru China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.03.2024

TikTok, maşină de făcut bani pentru chinezi: orele petrecute de utilizatori pe celebra platformă socială le aduc chinezilor 120 de miliarde de dolari în încasări globale. În SUA încasările au atins 16 miliarde de dolari, dar americanii vor să îi scoată de pe piaţă.

ByteDance, compania din spatele TiKTok, este pe cale să depăşească Meta şi să devină cel mai mare grup de social media din lume, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Gigantul chinez a înregistrat venituri de 120 de miliarde de dolari în 2023, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul precedent. Creşterea a fost determinată de saltul spectaculos al TikTok, deşi compania îşi aduce majoritatea veniturilor din China.

TikTok a avut vânzări de 16 miliarde de dolari în SUA

Spre comparaţie, Meta a raportat venituri de 135 de miliarde de dolari anul trecut, în creştere cu 16% faţă de 2022.

Datele au fost publicate în contextul în care viitorul TikTok în SUA a fost pus sub semnul întrebării, după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un proiect de lege care obligă TikTok să fie vândut unei companii non-chineze în termen de şase luni sau să fie interzis în magazinele de aplicaţii din SUA.

Potrivit unor surse citate de FT, TikTok a ajuns la vânzări de 16 miliarde de dolari în SUA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase