Home » D:News » Când are loc Noaptea Muzeelor în 2024?

Când are loc Noaptea Muzeelor în 2024?

Când are loc Noaptea Muzeelor în 2024?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.03.2024

Noaptea Muzeelor va fi organizată sâmbătă, 18 mai. Ediția a 20-a a evenimentului se va desfășura pe tot parcursul zilei, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe țări europene.

„Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, spații și studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovație artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ținem națiunea trează și receptivă la cultură, până dimineață”, a declarat Dragoș Neamu, coordonator relații internaționale și proiecte culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Evenimentul a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

Cum a fost Noaptea Muzeelor în București în 2023?

În anul 2023, ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Moldova de peste Prut și a fost prezentă în peste 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine.

În București, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design și de la case ale creației și ale experimentelor, până la palate și galerii de artă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase