Home » D:News » Schimbări majore în fruntea Boeing! Ce se întâmplă cu directorul executiv și președintele?

Schimbări majore în fruntea Boeing! Ce se întâmplă cu directorul executiv și președintele?

Schimbări majore în fruntea Boeing! Ce se întâmplă cu directorul executiv și președintele?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.03.2024

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, va părăsi compania la sfârșitul anului 2024, în timp ce președintele Larry Kellner nu va candida pentru realegere. Stan Deal, care conduce divizia de avioane comerciale a Boeing, se va retrage imediat.

Directorul general Dave Calhoun va părăsi compania la sfârșitul anului 2024, în timp ce președintele Larry Kellner nu va candida pentru realegere, a precizat Boeing într-un comunicat citat de Bloomberg.

De asemenea, Stan Deal, care conduce divizia de avioane comerciale a Boeing, se va retrage imediat.

„A fost un moment de cotitură pentru Boeing”

Plecarea lui Calhoun are loc în condițiile în care compania are o serie de probleme de producție și de control al calității în acest an, mai ales după ce unul dintre avioanele sale 737 MAX 9 a pierdut un panou în plin zbor, în ianuarie.

Steve Mollenkopf, fostul director executiv al Qualcomm și membru al consiliului de administrație al Boeing din 2020, îl va înlocui pe Kellner și va conduce căutările companiei pentru următorul director executiv.

Într-o scrisoare adresată angajaților luni, Calhoun a declarat că incidentul de la Alaska Air „a fost un moment de cotitură pentru Boeing„.

Calhoun a fost numit CEO al Boeing în ianuarie 2020

„Ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră”, a adăugat Calhoun, „și știu că vom depăși acest moment ca o companie mai bună, bazându-ne pe toate învățămintele acumulate în timp ce am lucrat împreună pentru a reconstrui Boeing în ultimii ani”.

În scrisoarea sa, Calhoun a spus că a cântărit decizia de a demisiona de „ceva timp”.

Calhoun a fost numit CEO al Boeing în ianuarie 2020, în timp ce compania se confrunta cu repercusiuni în urma prăbușirii a două avioane 737 MAX – un zbor Lion Air în octombrie 2018 și un zbor Ethiopia Airlines în martie 2019. Aceste prăbușiri au dus împreună la moartea a 346 de persoane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase