Home » D:News » Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”

Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”

Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.03.2024

Marea Britanie a intrat în recesiune. Cifrele oficiale au confirmat faptul că recesiunea a început în a doua jumătate a anului trecut. Totuși, specialiștii vorbesc despre o recesiune „superficială”.

Oficiul Național de Statistică a confirmat că au existat două trimestre consecutive în care economia britanică s-a contractat, potrivit Sky News.

S-a înregistrat o contracție de 0,1% între iulie și septembrie și o scădere de 0,3% între octombrie și decembrie, au anunțat specialiștii care vorbesc despre o recesiune „superficială”.

„Una dintre cele mai superficiale recesiuni”

„Aceasta va fi probabil una dintre cele mai superficiale recesiuni pe care le-am văzut vreodată. Atunci când folosim cuvântul recesiune, de obicei îl asociem cu șomaj ridicat, o scădere foarte mare a produsului intern brut, care este venitul național total. În acest caz, șomajul este încă relativ scăzut. Venitul național a scăzut puțin. Dar nimic din toate acestea nu schimbă faptul că imaginea generală este destul de sumbră, mai ales pentru mulți oameni”, a explicat Ed Conway.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase