Home » D:News » Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat cancer

Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat cancer

Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat cancer
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.04.2024

Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv medical.

Este vorba despre dispozitive de respirație care ar fi putut să-i îmbolnăvească de cancer pe utilizatori. Scandalul a redus valoarea de piață a companiei.

Philips a anunțat că a fost de acord să plătească 1,1 miliarde de dolari pentru a soluționa toate cererile de vătămare corporală depuse în SUA, punând capăt incertitudinii care i-a redus valoarea de piață în ultimii trei ani, potrivit Reuters.

Milioane de dispozitive au fost rechemate

Suma este mult mai mică decât se așteptau specialiștii. Ca urmare, acțiunile Philips au crescut cu 35%.

Milioane de dispozitive au fost rechemate în SUA din cauza temerilor că spuma folosită în ele s-ar putea degrada și ar putea deveni toxică, prezentând riscuri potențiale de cancer.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase