Home » D:News » Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates

Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates

Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
Credit foto: Profimedia
Publicat: 15.05.2024

Melinda Gates a părăsit fundația înființată împreună cu fostul soț: „Este timpul să privesc spre următorul capitol al filantropiei mele”.

Melinda French Gates, fosta soție a lui Bill Gates, se retrage din funcția de vicepreședinte al Fundației Bill și Melinda Gates, fundația înființată împreună cu fostul soț.

Într-o notă, Melinda Gates explică faptul că „nu a luat această decizia cu ușurință, dar are încredere deplină în directorul general Mark Suzman”.

Melinda Gates va avea „12,5 miliarde de dolari în plus”

„A sosit momentul să privesc cu nerăbdare la următorul capitol al filantropiei mele”, a adăugat Melinda Gates.

Anunțul vine la trei ani după ce soții Gates au divorțat.

Melinda Gates a declarat că va avea „12,5 miliarde de dolari în plus” pentru a se angaja în munca sa „în numele femeilor și al familiilor”, ca urmare a demisiei sale și a acordului de divorț al soților Gates.

Bill Gates, într-o declarație separată, a declarat: „Îmi pare rău că Melinda pleacă, dar sunt sigur că va avea un impact uriaș în activitatea ei filantropică viitoare”.

Pivotal Ventures, o entitate separată de Fundația Gates

Activitatea Fundației Gates s-a axat pe inițiativele de combatere a sărăciei și de sănătate la nivel mondial, inclusiv pe eforturile de combatere a malariei în Africa și pe investiții extinse în subcontinentul indian și în Asia de Sud.

De asemenea, Melinda Gates a alocat sume importante de timp și bani pentru inițiative privind egalitatea de gen în întreaga lume. În 2015, a fondat Pivotal Ventures, o entitate separată de Fundația Gates, care se concentrează pe eliminarea barierelor în calea accesului și a oportunităților pentru minoritățile și femeile din SUA, conform CNBC.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase