Home » D:News » Mii de români au participat la festivalul „Romanian day on Broadway” în New York

Mii de români au participat la festivalul „Romanian day on Broadway” în New York

Mii de români au participat la festivalul „Romanian day on Broadway” în New York
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.06.2024

Cum arată dorul de casă? În inima orașului New York, mii de români din America s-au strâns la festivalul Romanian day on Broadway, dedicat tradiţiilor româneşti, anunță Ziarul Financiar.

Festivalul Romanian day on Broadway, cel mai mare eveniment de peste Ocean dedicat tradiţiilor româneşti, a atras românii din zona New York-ului, care au venit să mănânce produse tradiţionale, să asculte muzică populară sau să interacţioneze cu alţi cetăţeni români stabiliţi în America.

Pentru organizarea evenimentului aflat la a 23-a ediţie, strada Broadway din New York a fost închisă.

„Sunt de 18 ani în New York, am venit cu Work and Travel”

La eveniment au fost lansaţi şi micii româneşti pe Broadway, sub brandul „Litălşi”, ai companiei româneşti Carmolimp din Braşov.

Românii prezenţi la eveniment, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în ia tradiţională, şi-au adus şi prietenii sau parte din familia din America şi s-au aşezat la cozile la mici, sarmale, prăjituri de casă, în timp ce pe fundal răsunau melodii populare.

De familia rămasa acasă, de mâncare şi de tradiţiile româneşti le este cel mai dor românilor care trăiesc în New York.

„Sunt de 18 ani în New York, am venit cu Work and Travel. Copiii vorbesc româneşte, dar mai puţin. De familie mi-e dor, am plecat la 24 de ani, nu eram nici copii, nici maturi, tânjim după amintirile pe care le-am avut la bunici, după satul de la munte, lângă Cluj, nu m-am mai odihnit niciodată ca acolo”, a spus Mihaela, o româncă prezentă la festival.

Evenimentul “Romania Day on Broadway” a avut loc prima dată în anul 2000 şi este organizat de Ambasada României din Statele Unite ale Americii, Consulatul General al României din New York şi Institutul Cultural Roman.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase