Home » D:News » Un mare producător italian de electrocasnice extinde operațiunile din România

Un mare producător italian de electrocasnice extinde operațiunile din România

Un mare producător italian de electrocasnice extinde operațiunile din România
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2024

De’Longhi anunță că și-a extins operaţiunile de producţie din România pentru a contrabalansa poziţia dominantă pe care anterior China o avea în portofoliul său, potrivit ZF.

Producătorul de electrocas­nice De’Longhi, ce deţine pe plan local mai multe unităţi de fabricaţie, spu­ne că a fost importantă dezvolta­rea operaţiunilor din România pentru a contrabalansa poziţia dominantă pe care o avea China în portofoliul grupului.

„Avem fabrici în China, Italia şi România. Faptul că avem producţie în Europa de Est (România – n.red.) ne-a permis să ne diversificăm platfor­ma industrială, mai exact să restabilim echilibrul în producţie, după ce anterior China fusese dominantă“, spun oficialii grupului într-un raport.

Grupul italian deţine local două fabrici

Ei adaugă că operaţiunile de pro­ducţie din China au asociate o serie de riscuri, de la cele macroeconomice, la fluctuaţia puternică a forţei de muncă şi la dificultatea în a găsi oameni.

Grupul italian deţine local două fabrici şi urmează să o inaugureze curând pe cea de-a treia. În afară de România, producătorul de electrocasnice mai are fabrici în Italia şi China.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase