Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei 4 bucătari de la „Chefi la cuțite”, este invitatul din această săptămână al podcastului Altceva cu Adrian Artene.
Cu o carieră impresionantă în gastronomie și o poveste de viață fascinantă, Chef Orlando Zaharia împărtășește cu urmăritorii „Altceva” gândurile și experiențele sale din lumea culinară reușind astfel, alături de realizatorul podcastului, să „gătească” un episod absolut delicios în care, desigur, mâncarea este pe primul plan. Cheful bucătar vorbește și despre veniturile specialiștilor din acest domeniu, ajutându-ne astfel, pe noi, consumatorii să înțelegem rolul pe care îl are un chef în bucătăria unui restaurant.
Într-o industrie gastronomică în continuă transformare, chef Orlando Zaharia subliniază importanța chef-ilor calificați și impactul pe care aceștia îl au asupra restaurantelor, în cadrul podcastului „Altceva”, moderat de Adrian Artene. Zaharia afirmă că un chef de renume poate comanda salarii exorbitante, de peste 5.000 de euro, dar în același timp, în România, un chef talentat are puterea de a influența nu doar preparatele din meniu, ci și strategia financiară a restaurantului în care lucrează.
„Un bucătar român, dacă ajunge chef în România, poate să câștige atât cât vrea el pentru că la el este meseria, la el sunt orele de program, la el este evoluția restaurantului, la el sunt banii care intră în buzunarul proprietarului”, a spus Zaharia, subliniind că cheia succesului se află în mâinile chef-ului. Aceasta evidențiază cât de crucial este rolul unui chef în stabilitatea și succesul pe termen lung al unei afaceri în domeniul alimentației.
Chef Zaharia a remarcat, de asemenea, că în restaurantele mici, amprenta unui chef devine evidentă datorită implicării directe în procesul culinar. „Este o singură persoană care conduce o echipă”, a adăugat el, sugerând că atingerile personale ale chef-ului pot face diferența între un preparat obișnuit și o creație culinară de excepție.
Cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” este, așadar, o recomandare perfectă pentru pasionații de gătit și nu doar pentru ei, pentru că Chef Orlando va dezvălui trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă. Mai mult decât atât, invitatul lui Adrian Artene va dezvălui și secrete din culisele emisiunii „Chefi la cuțite”.
EPISODUL COMPLET POATE FI URMĂRIT PE:
CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:
06:18 – Chef Orlando Zaharia, invitat la „Altceva cu Adrian Artene”
08:30 – Rețeta imbatabilă pentru o seară romantică
11:23- Cine e, de fapt, chef la el acasă
16:00 – „Am gafat de foarte multe ori în bucătărie”
18:54 – Și-a făcut ucenicia în bucătăria bunicilor
31:32 – A început cu ștersul podelelor
34:50 – Trucurile care te pot ajuta în bucătărie
37:21 – Primul job: în Grecia, într-o fostă morgă
43:48 – Abecedarul gastronomiei: „Pasiunea naște monștri”
51:36 – De pe vasul de croazieră în lotul național al bucătarilor
57:08 – A gătit pentru familia Băsescu: Doamna era „mai mofturoasă”, domnul Băsescu, nu!
01:00:40 – Greșeala în privința cărnurilor din hipermarketuri
01:03:35 – Ce să comanzi la restaurant pentru a nu greși
01:07:57 – Un chef câștigă și peste 5.000 €/lună
01:12:17 – Secretele din culisele „Chefi la cuțite”: „Este ceea ce contează!”
01:18:19 – Farfuria care l-a dezamăgit în celebrul show culinar
01:22:52 – Cele mai gustoase rețete de Post
01:24:30 – Ce ar găti în Rai și care este secretul fripturii de miel
ABONEAZĂ-TE la canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, TikTok, dar și pe grupul de WhatsApp.