Home » D:News » Mortalitatea infantila este in scadere

Mortalitatea infantila este in scadere

Mortalitatea infantila este in scadere
Publicat: 25.01.2008
Numarul de decese inregistrate in lume in randul copiilor cu varste sub cinci ani nu a fost niciodata atat de mic, situandu-se sub cifra de 10 milioane inregistrata in 2006, potrivit unui raport anual publicat de UNICEF, informeaza AFP.

UNICEF informeaza, in raportul sau pe 2008, asupra "situatiei copiilor in lume" ca, totusi, peste 500.000 de femei mor inca, anual, din cauza complicatiilor determinate de sarcina sau  nastere, jumatate dintre decese fiind inregistrate in Africa subsahariana.
Pentru ca mortalitatea infantila sa scada si pentru ca ingrijirile medicale acordate copiilor sa se imbunatateasca, tarile in curs de dezvoltare trebuie sa se mobilizeze mai mult, fara a se baza numai pe parteneriatele mondiale din domeniul sanatatii, avertizeaza agentia ONU pentru copii.
Raportul propune patru masuri simple, care pot fi cu usurinta aplicate pentru cresterea ratei de supravietuire in randul copiilor si al mamelor: alaptarea copiilor, vaccinarea, eliminarea focarelor de tantari, aportul suplimentar de vitamina A.
Aceste masuri "ar trebui sa permita o neta crestere a ratei de supravietuire in randul copiilor si al mamelor in anii care vor urma", este de parere UNICEF.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase