Prima pagină D:News

Ursul de Aur castigat de un scurtmetraj romanesc

Redactia Descopera.ro | 02.13.2008 | ● Vizualizări: 128
Ursul de Aur castigat de un scurtmetraj romanesc     Ursul de Aur, O zi buna de plaja, Berlinale Shorts, Berlin, Palme d’Or, Cannes, + zoom
Galerie foto (1)

Dupa marele success european al lung metrajului “4 luni, 3 saptamani si doua zile”, care a obtinut la Cannes marele premiu (Palme d’Or) al juriului, a venit randul filmelor romanesti de scurtmetraj sa se impuna in Europa.

Scurtmetrajul regizorului roman Bogdan Mustata, "O zi buna de plaja (A good day for a swim) a reusit sa castige, marti seara, Ursul de Aur la sectiunea “Berlinale Shorts” a Festivalului de Film de la Berlin.
Scenariul scurtmetrajului este semnat de Catalin Mitulescu, care prezinta povestea a trei pusti delincventi care sechestreaza doua persoane, un sofer de tir si o prostituata, cu care isi fac de cap pe o plaja pustie.
 
Producatorul Ada Solomon, unul dintre membri juriului de la Berlin, a declarat: "Este un film special, pe care nu-l patrunzi imediat ce-l vezi, trebuie sa te gandesti cateva minute si apoi poti sa-l intelegi",
Intre cele 30 de filme selectate la “Berlinale Shorts”, s-a numarat si scurtmetrajul   "Tarziu" apartinand lui Paul Negoescu.

Sursa: tvr.ro